Voodoo Tactical Ultimate Drag Bag 

Een jaar geleden was ik op zoek naar meer draagcomfort voor het vervoeren van mijn wapens. Steeds vaker nam ik een geweer en pistool of twee geweren mee van huis naar de schietvereniging. Aangezien ik er bijna net zo lang, dan wel niet minder lang, over doe om met de fiets naar de schietvereniging te gaan laat ik de auto vaak staan en ga ik te fiets daar naar toe. Je kunt je voorstellen dat het dan niet altijd makkelijk is om in meerdere tassen / foudralen zoveel gewicht mee te slepen dat ook nog eens links en recht naast je uitsteekt. Kortom, ik zocht een foudraal met meer ruimte. Een gelukje dat ik op vuurwapens.net een tweedehands (bijna nieuw) Voodoo tactical ultimate drag bag op de kop kon tikken.
Ondertussen zijn we een jaar verder en kan ik je de ervaringen over dit foudraal vertellen.

Een jaar geleden heb ik de wensen die ik had voor een nieuw foudraal op een rijtje gezet. Die waren voor mij samen te vatten in vier minimale eisen:

 • Tas moet op de rug te dragen zijn.
 • Tas moet plek hebben voor twee geweren (Remington 700 en AR15 moeten makkelijk tegelijk meegenomen kunnen worden).
 • Tas moet een twee vakken hebben voor magazijnen en munitie
 • Tas moet 50 inch of groter zijn.

Er waren een paar tassen die hiervoor in aanmerking kwamen. Dit waren de:

 • Voodoo tactical ultimate drag bag
 • 5.11 drag bag
 • AIM 50
 • Merkloos foudraal gevonden op ebay

Tijdens het zoeken naar en vergelijken van deze bovenstaande tassen kwam toevallig de Voodoo tactical ultimate drag bag langs op vuurwapens.net. Knap tweedehandsje, leuke prijs. Zodoende heb ik deze gekocht. Als ik hem nieuw gekocht had dan had ik hem liever in het zwart gehad maar de army green kleur is ook zeker niet verkeerd. Met tweedehands heb je nou eenmaal niet zoveel te kiezen 🙂 Het enige wat niet bij het foudraal zat was de schouderband. Niet zo’n punt aangezien ik toch al van plan was het foudraal op de rug te dragen.


Bij binnenkomst van de Voodoo viel me meteen op dat de tas meer dan voldeed aan de minimale eisen die ik had. Zo heeft de tas aan de buitenkant 4 verschillende tassen waar je voldoende in kwijt kan. Een groot vak waarin mijn verlof, schietboekje en gehoorbescherming met gemak in opgeborgen kan worden, een kleiner vak waar mijn schietbril perfect in past en nog twee langwerpige vakken die zich goed lenen voor munitie en magazijnen. Elke ritssluiting is dubbel uitgevoerd zodat je alles makkelijk dicht kunt ritsen. Daarnaast is dit foudraal voorzien van molle zodat je eventueel nog meer tassen aan het foudraal kan hangen. Aangezien ik zo al voldoende ruimte heb heb ik daar weinig behoefte aan en het maakt de tas alleen maar zwaarder. Komen we ook meteen op het in mijn ogen grootste minpunt van het foudraal, hij is kaal al behoorlijk zwaar maar daarvoor krijg je wel een hele stevige tas terug!

In het foudraal zelf is ruim plaats voor twee geweren welke je stevig vast kunt zetten met de clips binnenin de tas zodat je wapen geen kant op kan. De twee geweren worden gescheiden door een stevige stuk in het midden van de tas. Bovenin de tas zitten nog twee vakken waar je makkelijk een paar magazijnen in kwijt kunt. Ze zijn eigenlijk bedoeld om er een pistool in op te bergen maar meestal neem ik een holster mee waarin ik mijn pistool vervoer in de tas dus gebruik ik ze liever voor magazijnen. Als laatste zit er in het vak waar je de wapens opbergt nog een loshangende tas die je kan verplaatsen binnen de tas.

De grote tas aan de buitenkant bied meer dan genoeg ruimte voor het papierwerk en een set oorkappen.
Het kleinste tasje aan de buitenkant bied voldoende ruimte voor een schietbril.
De bovenste tas buiten bied ruimte aan een heel aantal doosjes CCI 22LR
Meer dan voldoende ruimte voor een doosje met 50 stuks 223 en 2x 50 stuks .45ACP. Mocht ik nog meer mee willen nemen… er is nog ruimte over!
Het foudraal en de tassen zijn voorzien van een stevige dubbel uitgevoerde ritssluiting.
De schouderbanden zijn robuust en zitten heel comfortabel. Boven de schouderbanden zit ook nog een hengsel waar je de tas makkelijk mee overeind kan trekken.
De pistooltassen in het foudraal kunnen ook goed dienen om magazijnen in op te bergen
De Tanfoglio Limited Custom past prima in het pistoolvak, Zelf geef ik de voorkeur om het pistool in een holster in het foudraal op te bergen
De tas binnenin gebruik ik voor mijn hulzenvanger en wat schroevendraaiers. De tas is enigszins te verstellen in hoogte of links / rechts.
Je wapens kunnen goed worden vastgezet in het foudraal zodat ze niet heen en weer bewegen.
De AR15 gaat geen kant meer op!
De AR15 en Remington 700 in het foudraal zoals ik ze vervoer.

Ondertussen heeft dit foudraal al meerdere ritjes heen en weer naar de schietvereniging ondergaan. De schouderbanden zijn lang, stevig en snijden niet in je schouders doordat ze stevig gevoerd zijn. Wat wel even wennen is, is dat de schouderbanden redelijk hoog op het foudraal zitten waardoor je een beetje het gevoel heb dat je achterover wordt getrokken. Het foudraal zit dus wat lager dan een regulier foudraal, tenminste de fouderalen die ik gewend ben. Op de fiets is het foudraal goed op de rug te houden en steekt niet uit doordat hij op de rug bevestigd wordt. Mocht ik twee geweren en een pistool meenemen dan is het foudraal behoorlijk zwaar geworden en heeft het heel wat te verduren. Toch heb ik niet het gevoel dat het foudraal of de schouderbanden hieronder lijden.

Al met al ben ik heel tevreden over dit foudraal. Mocht je op zoek zijn naar een foudraal waar je twee geweren in kunt vervoeren plus nog wat extra’s zoals munitie dan kan ik je de Voodoo Tactical zeker aanraden! Hieronder nog even de plus en minpunten zoals ik die ervaar opgesomd:

Pluspunten:

 • Meer dan genoeg ruimte om een AR15 en een Remington 700 met kijker te vervoeren.
 • Meerdere tassen aan de buitenkant van het foudraal zodat je munitie en andere schietsport accessoires makkelijk mee kan nemen
 • Stevig
 • Schouderbanden zodat de tas op de rug gedragen kan worden
 • In vergelijking met andere foudralen een van de goedkopere foudralen.

Minpunten:

 • Van zichzelf al vrij zwaar
 • Omdat er zoveel ruimte in de tas zit zeul je al gauw teveel mee 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *