Bezoek de nieuwe winkel van Krale-schietsport!

Een paar weken geleden werd het al aangekondig: In de week van 10 tot en met 15 december opening van het nieuwe pand van Krale-schietsport.nl. In het verleden ben ik geregeld op bezoek geweest bij deze winkel en tot nu altijd met plezier geholpen. Krale is zo’n winkel die in het vorige pand al aardig ruim was en vrij divers was in aanbod. Alles wat je maar kan bedenken was uitgestald in de winkel. Daarnaast kon je bij krale ook prima rondlopen zonder meteen lastig gevallen te worden door een medewerker of hij / zij je kan helpen. Kortom een groter pand met meer aanbod is in het geval van Krale altijd welkom. De uitnodiging via facebook aangenomen en met 4 man richting Staphorst!

Hoe het eerder was

Het gedeelte in de winkel waar de luchtbuksen en pistolen en nog wat andere artikelen stonden (foto: Krale-schietsport)
Het gedeelte van de winkel die voor het grootste gedeelte bestond uit vuurwapens. (foto: Krale-schietsport)

De inrichting van het vorige pand zag er naar mijn mening altijd keurig uit. Alle rekken en schappen waren benut en er lagen geen / weinig artikelen naast de rekken of op de grond. Bij binnenkomst werd je verwelkomt met een groot assortiment aan luchtbuks geweren en pistolen en toebehoren. In hetzelfde gedeelte van de ruimte, waar ook de toonbank stond, waren een heel aantal verschillende kijkers uitgestald door ze op een kolf te monteren en vond je ook herlaad- en onderhoudsartikelen. In het andere gedeelte bevonden zich alle vuurwapens. Pistolen en revolvers netjes opgeborgen in de vitrine, geweren en karabijnen in het rek ernaast. Praktisch elke plekje in de winkel was wel benut, uitbreiding zou een paar jaar geleden al geen overbodige luxe zijn geweest. Gelukkig hebben ze dat hebben nu dan ook gedaan! In een tijd waarin wapenhandels nou niet echt als paddestoelen uit de grond schieten, en sommige zoals Hes van Zweeden in Arnhem zelfs sluiten, zet krale-schietsport een winkel neer met 1400m² winkelplezier voor de jacht en schietsport! Dat beloofd natuurlijk wat!

Een aantal weken geleden werd het op facebook aangekondigt wanneer de opening van het nieuwe pand zou plaatsvinden. Van 10 tot 15 december opent krale voor de eerste week zijn deuren van het nieuwe pand en natuurlijk is iedereen van harte welkom. Daarnaast geeft de aankondiging aan dat er diverse vertegenwoordigers en specialisten aanwezig zijn van: Aimpont – ATN – Beretta – Browning – Blaser – FX Airguns – Franchi – G&G – Gunpower – Hubertus Gold – Lahoux Optics – Pinewood – Pulsar – Sako – Tikka – Sasta – Sauer – Schmidt & Bender – Secutor – Smith & Wesson – Swarovski – Umarex – Valken – Zeiss

Het bezoek

Krale zit voor mij op een uurtje rijden ongeveer. Samen met 3 andere sportschutters van mijn schietvereniging besloten we op de woensdagavond het nieuwe pand van Krale te bezoeken. Na net geen uur gereden te hebben zagen we het pand al liggen en reden we het parkeerterrein op. Parkeerde je vroeger op een smal strookje aan de weg, nu parkeer je letterlijk voor de deur.Zelf heb ik het niet nodig maar mocht je een elektrische auto rijden, er staan een aantal oplaadpunten op het parkeerterrein. Er is ruim plek, maar voor een opening zoals deze werd ook de berm tegenover de weg die langs het pand ligt volop benut.

Rechts (als je voor het pand staat) staat een witte tent waar na afloop van het bezoek nog een hapje en / of drankje genuttigd kan worden. Deze staat er nog de gehele eerste week van de opening, daarna zullen de voor de tent opgeofferde parkeerplekken weer benut kunnen worden.

Bij binnenkomst wordt je direct welkom geheten

Benedenverdieping: Schietsport en jacht.

Na binnenkomst liepen we tegen de klok in over de benedenverdieping. De winkel oogt enorm ruim, toch is er bijna geen plekje onbenut. Zoals ik eerder van Krale gewend was is ook deze verdieping netjes ingericht. Allereerst loop je tegen de schietsportkleding en accessoires aan. Schietjassen, -broeken, knierollen, noem maar op, het ligt er allemaal. Daarna zien we de eerste luchtgeweren. Dit betreft wel meteen het duurdere wedstrijdsegment. Loop je iets verder door dan kan je als luchtbuks liefhebber helemaal los. Kniklopen, onderspanners, perslucht, co2, alles ligt of hangt er. Ongeveer de helft van de wand die van voor naar achter van het pand loopt plus nog een aantal losstaande rekken zijn volledig ingericht met luchtbuksen die aan de wand vast hangen. Zie hieronder voor een kleine impressie:

De wedstrijdbuksen gelijk na binnenkomst aan de rechterkant.
AirArms perslucht geweren

Zoals je ziet hangt er echt heel veel. Zoals eerder gezegt staan er nog een aantal losstaande wanden waar ook nog een aantal luchtbuksen aan hangen. Teveel om in een keer op de foto te zetten. Wederom netjes en alles hangt op lijn.

Na de eerste helft van de wand bekeken te hebben: Ah, vuurwapens! We starten met een aantal CZ, Sako, en Weihrauch klein kaliber buksen. Even verderop hangen nog een heel aantal groot kaliber grendelgeweren. Daarnaast staan er nog een aantal losstaande wanden met een aantal klein/groot kaliber semi automatische geweren. De wapens zitten overigens goed vast in hun rek. Op een staaf door de trekkerbeugel, waar ook het wapen op rust, wordt een plastic dop bevestigd die je meteen doet denken aan die beveiligingsdingen die je ook vaak op kleding vindt. Deze is groot genoeg zodat je het wapen niet meer van het rek af kan halen zonder er een medewerker bij te moeten roepen.

CZ 455 familie. Van boven naar beneden: Evolution, Evolution GG, Supermatch, Jaguar, Stainless, Varmint en de Lux II
Een mooi setje AR15 platform geweren.

Zodra je de hoek omloopt vind je de jachtwapens. Een aantal grendelgeweren en vooral heel veel hagelgeweren.

Na de hagelgeweren beland je in een uitgebreid assortiment aan herlaadapparatuur, voornamelijk RCBS. Diverse persen, kruitmolens, weegschaaltjes, diesets en case trimmers staan hier uitgestald en kan je proberen. Daarnaast hebben ze ook nog een heel aantal onderdelen hangen van RCBS en opbergboxen voor je munitie.

Volgende halte zijn de vitrines gevuld met pistolen en revolvers. De wapens hangen netjes zichtbaar in de vitrine waarbij de bevestiging een stukje in de loop rust. Gelukkig is deze  voorzien van enige bescherming zodat het niet de loop vernaggeld (maar goed…. had je anders verwacht?).

Daarna kom je bij de balie terrecht. Aangezien we nog lang niet af wilde rekenen nog maar even verder kijken in de winkel. Tussen alle wandrekken met wapens in bevind zich natuurlijk nog veel meer. Onderandere jachtkleding, kijkers, foudralen voor geweer en pistool, een koffiecorner, schoonmaakmiddelen, te veel om allemaal op te noemen gewoon! Aangezien hier veel bezoekers liepen was het bijna niet te doen om daar een mooie overzichtsfoto van te maken. Al dat moois moet je zelf maar komen bekijken.

Bovenverdieping: Airsoft.

Eerlijk gezegt heb ik als sportschutter weinig gezien van en te maken met airsoft en ik vind het dan ook prettig dat Krale de afdelingen voor vuurwapens en airsoft wapens gescheiden heeft gehouden. Let wel dat ik absoluut niks tegen airsoft heb, het lijkt me zelfs nog een keer leuk om een keer deel te nemen aan bijvoorbeeld een IPSC achtige vorm van airsoft.

Zodra je naar boven loopt wordt je meteen begroet door een airsoft MG42, voorzien van een bijna echt lijkende patroonband, onder een camo tent. Daarnaast staat nog een mooie Jeep en de sfeer is meteen gezet.

Loop je tegen de klok in over de verdieping dan loop je daarna langs het een en ander aan airsoft accessoires zoals rookgranaten, etc. en kom je iets verder de airsoft pistolen tegen.
Zelf heb ik in Spanje wel eens een airsoft jopie goedkopie pistool in mn handen gehad en dat voelde echt enorm brak en plastic aan. Deze pistolen en revolvers zijn verbluffend goed en netjes afgewerkt. Kwa gewicht bijna / helemaal gelijkend aan het orgineel en ook de handeling is volledig hetzelfde. Het is bijna “the real mccoy”. Ook hier is alles weer keurig in orde. De pistolen en revolvers zijn makkelijk te pakken en te proberen maar wel met een staaldraad bevestigd aan het display.

Zo op het oog zie je niet dat bovenstaande wapens allemaal airsoft wapens zijn.

Naast ook hier weer een complete wand vol te hebben gehangen met allerlei airsoft geweren is er ook het nodig aan kleding te vinden op deze verdieping. Voornamelijk helemaal gewijd aan de airsoft, dus veel camojasjes, broeken, etc. Ook communicatieapparatuur is hier te vinden. Krale heeft daarnaast in een hoek een schietbaan gemaakt voor airsoftwapens zodat je het wapen ook nog eens uit kan proberen.

Na het bekijken van de airsoftafdeling zijn we nog een zelfde rondje als eerder gelopen op de benedenverdieping. Een van de schutters die met ons mee was mag binnenkort zijn verlof aanvragen en was dus al voorzichtig om zich heen aan het kijken naar een eerste wapen. Na teruggelopen te zijn richting de schietsportwapens hebben we daar een medewerker aan zijn jas getrokken en gevraagd of we een aantal wapens mochten bekijken en vasthouden. We werden door de medewerker keurig geholpen en hebben ongeveer elk grendelwapen uit het rek van CZ, Anschutz, Sako en Weirauch vast gehad. Geen morren… goeie uitleg en zelf nog met andere voorstellen komen, dat is waar we van houden en waarom je naar een wapenhandel gaat. Helemaal top! Uiteindelijk heeft de aankomend verlofhouder een Weihrauch HW 60 gekocht, en die is over een poosje ongetwijfeld op deze site te zien. Na afloop van het bezoek zijn we nog even in de tent geweest om de avond af te sluiten met een drankje.

Het bezoek kort samengevat: Nette winkel, ruim assortiment, ruime paden, veel aanbod maar niet de indruk van een overvolle winkel, vriendelijk personeel en een ruime parkeergelegenheid. Hier komen we ongetwijfeld nog weer een keertje terug.

Zelf een kijkje nemen in de winkel? Voer de volgende adresgegevens in de navigatie in en oordeel zelf: Achthoevenweg 36, 7951 Staphorst, Nederland. Of neem vast een kijkje op https://www.krale.shop

4 gedachten over “Bezoek de nieuwe winkel van Krale-schietsport!”

  1. Helemaal mee eens, waren er ook op woensdagavond en we hebben onze tijd ook nuttig besteed. Evenzo verwonderd over de voor ons bijna onbekende airsoft discipline. Zeker de moeite waard om een bezoek ter brengen aan deze aanwinst voor de schietsport in ons land.

    1. Absoluut de moeite waard inderdaad! Ik hoop maar voor Krale dat er genoeg klandizie blijft om het grote pand te rechtvaardigen. Ik zal er in ieder geval vaker komen! Wel het meest op de benedenverdieping denk ik…

    1. Ze hebben wel een testbaan…. maar of die ook toegankelijk is voor bezoekers van de winkel weet ik niet. Ik zou zeggen, bel ze eens op en laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *