Handig! Één site met alle wapen advertenties

Vaak betrap ik me er zelf op dat ik meermaals per dag 3 websites bezoek met advertenties voor vuurwapens. In mijn normale routine check ik onder andere vuurwapens.net, vuurwapenadvertenties.nl en wapenadvertenties.nl. Op een regenachtige dag bedacht ik me dat het wellicht wel handig was om in plaats van elke keer deze sites te moeten bezoeken het ideaal zou zijn als hier gewoon 1 site voor zou zijn. First world problems, ik weet het… Maar zo gezegd zo gedaan…. Die site is er nu!

Zoals wel vaker gebeurt (en dat is bij mij niet de eerste keer) loopt een idee wel eens uit de hand. Zo ook deze. De afgelopen maand heb ik in m’n vrije tijd een site gemaakt die de advertenties van de drie eerder genoemde website kan combineren. Je kan deze site terug vinden op:

http://advertenties.sport-schutter.nl

Over de site:

Deze website is meteen geschikt gemaakt voor Desktop, tablet en natuurlijk telefoon. Zonder een account aan te maken kan je alle advertenties van de drie website bekijken. Bij klikken op de knop “bekijken” spring je meteen door naar de details pagina van de van de website waar de betreffende advertentie gepubliceerd is. Daarnaast kan je ook makkelijk zoeken naar bijvoorbeeld “ar15” en je ziet meteen alle advertenties op de drie websites waar een ar15 wordt aangeboden. Handig! Zo hoef je een stuk minder websites af te zoeken!

Hieronder een paar screenshots van de mobiele versie van de website:

Hoofdscherm van de site Menu opties van de site

Alle advertenties worden elke 15 minuten ververst vanaf de drie websites. Het kan dus zijn dat er wellicht al een advertentie geplaatst is die nog niet op mijn site staat. Het duurt hooguit maar 15 minuten voordat deze advertentie alsnog op mijn website staat. Wanneer een advertentie verwijderd wordt dan wordt deze ook van mijn website verwijderd. Alle advertenties worden namelijk één maal per dag gecontroleerd of deze nog niet verwijderd zijn.

Advertenties via Telegram op je telefoon:

Zoals ik al aangaf lopen soms dingen wat meer uit de hand. Toen ik de website al een heel eind klaar had bedacht ik me opeens: “Hmmm… hoe handig zou het zijn als ik bij elke nieuwe advertentie een bericht zou krijgen op mijn telefoon?”

Om dat voor mekaar te krijgen heb ik een koppeling gemaakt met Telegram. Voor mensen die deze app niet kennen: Deze app is een concurrent van WhatsApp. Bij WhatsApp kan je alleen helaas niet vanaf een website berichten versturen, bij Telegram is dit vrij eenvoudig te doen. Bij elke nieuwe advertentie krijg ik nu een bericht op m’n telefoon met een foto, de titel, de prijs en de link in een bericht.

En bij het openen van de berichten ziet het er ongeveer zo uit.

Wanneer je zelf een account aanmaakt op de website kan je er zelf ook voor kiezen om gebruik te maken van deze mogelijkheid om advertenties per Telegram bericht op je telefoon te krijgen. Maak hiervoor een account aan via de website. Na inloggen klik je bovenin de navigatiebalk op Account en vervolgens telefoonmeldingen. Je krijgt dan een stappenplan te zien welke je uit moet voeren om de meldingen te ontvangen. Je ontvangt daarna een persoonlijk welkoms bericht als de koppeling van jouw Telegram account met het account op mijn website geslaagd is. Ben je de meldingen zat? Dan kan je via dezelfde pagina de het doorsturen ook weer uitzetten. Krijg je spijt? Dan zet je het doorsturen weer met 1 klik aan en hoef je het stappenplan niet opnieuw uit te voeren.

Screenshot van de pagina om meldingen per telefoon te ontvangen:

Toekomst:

Zoals je ziet is de website al goed te gebruiken maar er zitten nog wel wat ruwe eindjes aan. Zo zou het handig zijn als er nog iets meer gefilterd kan worden op een categorie bijvoorbeeld. Dit en nog een aantal puntjes ga ik de komende tijd aanpakken. De website en het gebruik er van is en blijft gratis.

Voorlopig zal het gebruik van de functionaliteit om meldingen van nieuwe advertenties per telefoon te ontvangen de komende weken gratis blijven. Om uit de kosten te zijn voor de hosting van deze website zal ik later per jaar een klein bedrag vragen. Denk hierbij aan jaarlijks ongeveer €2,-. Afhankelijk van hoeveel mensen ervan gebruik maken kan de prijs per jaar nog wat zakken. Voorlopig kan je deze functionaliteit gratis uitproberen en kijken of het iets voor je is. In de planning staat om de meldingen ook uit te kunnen breiden met specifieke zoektermen zodat niet alle maar enkel nieuwe advertenties van een zoekterm als bijvoorbeeld “AR15” naar je doorgestuurd worden.

Mochten er in de toekomst meer websites zijn waar vuurwapens legaal aangeboden kunnen worden dan zal ik deze toevoegen aan de website.

Ook wapen handelaren kunnen hun website door mij toe laten voegen aan deze website. Voor de exacte mogelijkheden hiertoe kan er contact opgenomen worden met mij.

Ik wens je veel plezier en gemak van deze website. Mocht je ideeën hebben dan mag je deze altijd doorgeven door een reactie achter te laten op dit blog artikel of me een berichtje te sturen via Instagram, Twitter of Facebook messenger.

Groet Sportschutter

5 gedachten over “Handig! Één site met alle wapen advertenties”

 1. harstikke handig zo’n pagina.
  Ik heb wel een verzoekje, kun je op je pagina onderaan of een linkje dat je weer naar boven gaat of een linkje dat je de volgende pagina kunt pakken, nu moet je elke keer helemaal naar boven scrollen.
  we zijn van ons gemak toch??:)

 2. Misschien is het een idee om de telegram berichten te bundelen per uur (of iets na keuze) of op een vast moment op de dag? Dus dat je kan kiezen hoe laat je de berichten via telegram krijgt. Nu krijg ik de hele dag door meldingen.

  1. Idee is om sowieso 1 keer per dag een mail te kunnen ontvangen om 00:01 met de advertenties van de vorige dag.
   Zoiets kan ik ook maken voor Telegram. Kan je kiezen tussen “realtime” berichten of 1 keer per dag.
   Neem hem mee voor de ontwikkeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *