Handig! Wedstrijdschutter.nl

Yes! We mogen bijna weer! Afgelopen persconferentie kondigde het demissionair kabinet aan dat er binnenkort weer wedstrijden georganiseerd mogen worden. Vandaar dat het me een uitstekend moment leek om een nieuw project te lanceren …. Plaats hier uw tromgeroffel…. wedstrijdschutter.nl

Wat is wedstrijdschutter.nl?

Al voor de hele Corona crisis liep ik met het idee om een nieuw projectje op te pakken na de geslaagde lancering van de advertenties.sport-schutter.nl website. Wat het moest worden wist ik toen nog niet precies. Door de Corona heb ik de gratis baanplanner.sport-schutter.nl website gemaakt zodat verenigingen gratis hun banen konden plannen en door de leden laten reserveren. Opeens kreeg ik toen het idee om deze baanplanner (die eigenlijk enkel bedoeld is voor intern gebruik binnen de vereniging) uit te breiden met een mogelijkheid om ook extern gebruik toe te staan. Zo kwam wedstrijdschutter.nl naar boven! Met deze site kan je als vereniging wedstrijden aanmaken, banen plannen en schutters erop in laten schrijven. Verenigingen die nu al de baanplanner gebruiken zullen dus veel herkennen van de interne baanplanner.

Openingspagina met 2 wedstrijden op wedstrijdschutter.nl

Waarom?

Nou hoor ik je denken: “Maar waarom een nieuwe site? We hebben toch al baanplanner.eu en andere alternatieven?” Klopt! Daar heb je gelijk in. Maar ook zo’n site kan altijd beter en ik denk dat ik met deze site het niet alleen beter kan maar ook goedkoper. Net zoals bij de interne baanplanner wil ik me met deze site richten op het gemak van makkelijk wedstrijden kunnen aanmaken maar ook zeker voor de deelnemers en dat voor een betaalbare prijs.

Wat zit er allemaal al in?

De site is nog wat basaal maar toch kent het al een heel aantal leuke en handige features. Zo is de site nu al volledig ingericht om ook goed op mobiel of tablet te functioneren maar houdt het je via email of telegram ook direct op de hoogte van wijzigingen voor wat betreft je inschrijving of wedstrijd of wanneer er een wedstrijd open gezet wordt in een discipline die jij graag schiet. Hier een overzicht van wat je er allemaal mee kan als schutter (lees deelnemers) en als vereniging:

Vereniging:

 • Wedstrijden aan kunnen maken en de planning kunnen wijzigen.
 • Wedstrijden kunnen activeren (1 of meerdere in een keer) en direct kunnen betalen.
 • Inschrijving van een wedstrijd tijdelijk dicht kunnen zetten.
 • Facturen voor wedstrijden in kunnen zien en kunnen downloaden
 • Inschrijvingen kunnen bekijken.
 • Deelnemerslijst kunnen downloaden.
 • Schutters kunnen inschrijven
 • Schutters kunnen uitschrijven
 • Schutter over kunnen zetten naar een andere tijd
 • Inschrijving van de schutter kunnen aanpassen
 • Reservelijst kunnen beheren.
 • Extra gebruikers aan kunnen maken die de wedstrijden en inschrijvingen voor de vereniging kunnen beheren.
Overzicht van het indelen van een wedstrijd.

Schutter:

 • Account aanmaken
 • In kunnen schrijven op een wedstrijd met je account of anoniem (zonder account)
 • Inschrijvingen inzien via je account
 • Je uitschrijven voor een wedstrijd via je account
 • Uit kunnen schrijven voor een wedstrijd zonder account (uitschrijflink in de email van je email)
 • Berichten / meldingen door kunnen laten sturen naar je email of telegram
 • Berichten (email of telegram bericht) ontvangen wanneer je inschrijving aangepast wordt door de wedstrijdleiding
 • Overzicht van alle wedstrijden kunnen tonen.
 • In kunnen schrijven op reservelijst.
Overzicht van de wedstrijd en welke banen nog vrij zijn.

Wat komt er nog

Natuurlijk heb ik nog heel wat ideeën voor deze site en net zoals bij de baanplanner zijn jullie ideeën en wensen meer dan welkom. Om je een inkijkje te geven in de ideeën die ik nog heb, het zijn in ieder geval de volgende:

 • Als vereniging een bericht kunnen sturen naar alle ingeschreven schutters
 • Als vereniging uitslagen van wedstrijden kunnen plaatsten bij schutters
 • Als schutter wedstrijduitslagen kunnen bekijken
 • Als schutter een score verloop kunnen zien van mijn resultaten binnen een discipline
 • Als schutter een bericht krijgen als er een nieuwe wedstrijd wordt aangeboden in een voorkeursdiscipline
 • Als schutter een bericht krijgen als er scores voor een wedstrijd waaraan je hebt deelgenomen zijn ingevoerd
 • Verbeteren van de toevoegen / wijzigen planning layout (nu wat basaal)

Bovenstaande is geen uitputtende lijst maar een overzicht van de functionaliteiten die ik als eerst op ga pakken als er geen andere wensen binnenkomen. Het tijdspad is hiervoor onbekend, ik pak dit namelijk in de vrije avonduren op.

Als schutter kan je een bericht op je telefoon ontvangen via Telegram als je inschrijving wordt aangepast.

Wat mag het kosten?

Om uit de kosten te zijn kost elke wedstrijd € 5,- om online te zetten. Of deze wedstrijd nu 1, 2 of 5 dagen duurt, de prijs blijft altijd hetzelfde namelijk € 5,-. Wel kost de ideal transactie € 0,29 maar bij meerdere wedstrijden activeren in een keer blijft dit hetzelfde. Hierdoor blijven de maximale kosten voor één enkele wedstrijd dus € 5,29. Activeer je bijvoorbeeld 3 wedstrijden in één keer dan wordt het totaal € 15,29 wat neerkomt op € 5,10 per wedstrijd. Schutters betalen geen geld voor het aanmaken van een account of inschrijven.

Overzicht van de inschrijvingen voor de wedstrijdleiding.

Alle verkregen gelden worden net zoals bij de donaties voor de baanplanner weer volledig ingezet voor het online houden van de sport-schutter.nl website, het schrijven van reviews, etc.!

Aanbieding

Ter ere van de opening van de website kan je de gehele maand juli gratis je wedstrijd aanbieden via wedstrijdschutter.nl. Het klinkt misschien niet veel maar je kan zo gratis je wedstrijd aanbieden wat weer kosten scheelt voor je vereniging. Immers hebben die de afgelopen tijd al genoeg inkomsten misgelopen dus als er ergens op bespaard kan worden…. Als je de wedstrijd wilt activeren voer dan de kortingscode: OPENING2021 in en je wedstrijd wordt direct en gratis online gezet! Mocht je tijdens deze maand kennis maken met wedstrijdschutter.nl en je bent tevreden maar heb je toch nog eens wens, laat het me weten! Kan ik deze wens in de toekomst oppakken en de site weer een stukje beter maken.

Demo omgeving

Wil je liever de wedstrijdschutter.nl applicatie even uitproberen voordat je je eigen vereniging registreert? Dat kan, ik heb een demo omgeving ingericht waarin je kunt inloggen als vereniging of als schutter zodat je een goeie indruk kan krijgen van de site. De demo omgeving vindt je hier: https://demo.wedstrijdschutter.nl/. Je kunt inloggen met gebruikersnaam svdemo en wachtwoord demo123 als je de functionaliteit als vereniging wilt bekijken. Je kunt inloggen met gebruikersnaam schutter en wachtwoord demo123 als je de functionaliteit als deelnemer wilt bekijken.

Let op! Er zijn alleen wel een paar punten waar je op moet letten bij deze omgeving. Nachtelijks wordt deze omgeving weer gereset dus alle wijzigingen die je aanmaakt kunnen de volgende dag weer hersteld zijn! Als schutter je account koppelen aan telegram werkt niet op deze demo omgeving, enkel op de productie omgeving.

Vragen? Wensen? Ideeën? ik hoor ze graag! Dat mag hieronder in de comments, stuur me een email of vul het contact formulier in.

Veel plezier!

Sportschutter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *