En dat was 2021

Zoals elk jaar schrijf ik ook dit jaar weer een terugblik op het afgelopen jaar. Dit keer kan ik daar een stuk korter over zijn dan de andere jaren. Het zijn rare tijden. We worden nu al bijna 2 jaar geconfronteerd met een corona pandemie. Zelf had ik gehoopt dat het eind dit jaar toch wel een beetje zou gaan liggen maar helaas. Afgelopen week bekeek ik eens m’n stempelboekje en telde daar in totaal van januari tot december 24 stempels in. Bedroevend weinig…. zo’n laag aantal heb ik nog nooit eerder gehad!

Begin van 2021

De eerste maanden van 2021 verliep erg rustig. We hadden natuurlijk nog te maken met de lockdown en zelfs met een avondklok. Het zou pas tot in Mei duren voor ik m’n eerste stempel weer in m’n boekje bij kon schrijven. Gelukkig kon ik me tot die tijd nog wel aardig vermaken door thuis te schieten met een laser en onder andere ShootOFF en Project Ares. Dat is hartstikke leuk om te doen en vult het gat een beetje als je toch niets anders kan. Maar laten we eerlijk wezen… het kan het echte schieten natuurlijk niet compleet vervangen.

Daarnaast kon ik me begin dit jaar bezig houden met de verkoop van de sport-schutter.nl tags! 4 februari gingen de tags in de verkoop en de eerste exemplaren vlogen de deur uit! Super gaaf! Hieronder een mooie collage van een paar foto’s die ik mocht ontvangen van kopers van de tags:

Heb je nog interesse in één of meer tags? Ze zijn nog te koop! Stuur me even een berichtje, mailtje, of een chat via social media. OP = OP!

Na de lockdown

Als een kind zo blij was ik toen we eindelijk weer de baan op mochten! M’n laatste schietbeurt was van 9 december 2020 en op 9 mei mochten de schietverenigingen weer open. Dat is gewoon een half jaar! En het is niet dat je dan alleen een half jaar schieten mist maar ook de gezelligheid van de vereniging, de mensen die er schiet, het praatje aan de bar of op de baan… Het was weer top om op de baan te zijn!

Gelijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn nieuwe bipod van RGW op de Dragunov uit te proberen en te reviewen. Ondertussen heeft deze al heel wat schoten voor z’n kiezen gehad en de tweepoot houdt zich echt prima! Mocht je er eentje zoeken voor je Izmash Tigr of Dragunov dan kan ik je deze zeker aanraden! Zie de review hier: RGW Steel S1 Dragunov bipod. Het enige wat ik nog wel even moet doen en een koper van de bipod aanraad is de schroefjes voor bevestiging aan de kast van het wapen met Loctite vast te zetten. Na verloop van tijd verlopen ze ietsjes. Als je het goed in de gaten houdt echt geen probleem maar ik wil het liever goed vast hebben en er niet meer aan hoeven te zitten. Wees niet bang dat je daarna de bipod niet meer van je wapen krijgt, de bipod kan je gewoon loshalen met de klem die aan de andere kant van de bipod zit maar lees hier de review maar over na.

Tijdens de lockdown heb ik me ook bezig gehouden met een goedkopere en betere versie van baanplanner.eu. Ik had in 2019 al een gratis interne baanplanner gemaakt voor schietverenigingen en deze wordt ook nog veelvuldig gebruikt. Daarop heb ik nu de wedstrijdplanner gebaseerd en geplaatst op www.wedstrijdschutter.nl. Voor meer informatie over deze baanplanner zie: Handig! Wedstrijdschutter.nl.
De eerste wedstrijd op deze site heeft inmiddels plaatsgevonden, hopelijk volgen er meer verenigingen die hun wedstrijden aan willen bieden via deze site!

Daarnaast maakte ik nog twee leuke reviews in het jaar 2021, eentje over de Vortex Spitfire II reddot en de Aimcam 2. De laatste heb ik zelf na de review aangeschaft om te gebruiken bij wapenreviews de komende jaren. Helaas was er het afgelopen jaar niet heel veel tijd om gasten uit te nodigen en wapens te reviewen, iets wat ik dit jaar weer graag wil doen! Vandaar ook de oproep: heb je een wapen die je graag ter review wilt aanbieden? Neem dan contact met me op!

En weer lockdown

Tja… helaas. We zijn in december weer terug bij hetzelfde punt als waar we een jaar geleden stonden. Eerst was het nog zo dat we overdag in ieder geval nog konden schieten maar daarna moest helaas alles weer dicht. Op het moment van schrijven mogen we gelukkig weer…. ware het niet dat ik nu nog zelf in quarantaine zit vanwege corona. Hopelijk mag ik nu de eerste woensdag van februari mijn eerste schot van 2022 lossen!

2022

Nieuwe ronde nieuwe kansen! In dit jaar wil ik meer (vuur)wapen reviews doen en ik heb op de planning om nog een paar blogs te wijden aan herladen. Over het laatste krijg ik nog geregeld wat vragen en daar help ik graag bij. Tijd om de bestaande serie herlaadblogs wellicht nog wat uit te breiden en er nog een extra artikel aan toe te voegen.

Daarnaast komt er volgend jaar in ieder geval 1 ander wapen in huize sportschutter. De SIG P226 met 22LR wisselset heb ik ondertussen te koop gezet en mag het huis verlaten naar een nieuwe eigenaar.

Mocht je interesse hebben in deze 9mm met wisselset dan mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. Wat er voor in de plaats komt hou ik nog even voor me. Je komt er hopelijk snel genoeg achter 🙂 Wat ik wel kan verklappen is dat het een vuistvuurwapen wordt!

Daarnaast hoop ik dat ik in 2022 meer gelegenheid heb om weer een aantal wedstrijden te bezoeken en te schieten. Afgelopen jaar heb ik het wel gemist! Verder gaan we zien wat 2022 ons brengt!

Daarnaast nog even dit: Vind je m’n artikelen leuk om te lezen? Zou jij ook een kleine bijdrage willen leveren aan deze site? Zelfs een kleine donatie betekent heel veel voor mij en natuurlijk ook voor deze site! Hiermee kan ik meer reviews schrijven, het domein onderhouden en een klein beetje terug krijgen voor de diverse projecten die ik programmeer. Zou je een donatie willen doen? Klik dan hier!

Vriendelijke groet,

Sportschutter!

2 gedachten over “En dat was 2021”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *