En dat was 2022

Zoals elk jaar schrijf ik ook dit jaar weer een terugblik op het afgelopen jaar. Net als vorig jaar kan ik daar weer een stuk korter over zijn dan de jaren daarvoor.  Gelukkig is de corona pandemie dit jaar aardig gaan liggen, laten we hopen dat het in 2023 helemaal verdwijnt dan kunnen we weer onbezorgd schieten. Hier weer een aantal hoogtepunten van 2022.

Begin van het jaar

In tegenstelling tot vorig jaar hadden we begin 2022 paar kort te maken met een volledige lockdown en konden we onze sport vrij snel weer beoefenen. Wel moest dat nog een tijdje met een Corona toegangsbewijs maar ook die ging er (gelukkig) weer vlot af.

Exit SIG P226 welkom Shadow 2

Begin 2022 verkocht ik m’n SIG P226S met wisselset waar ik persoonlijk niet 100% tevreden over was. Gelukkig is deze naar een andere schutter gegaan die er ongetwijfeld meer plezier van heeft. Hartstikke fijn als je een wapen zo weer naar iemand over kan doen. Papierwerk voor de verkoop duurde helaas alleen wel wat lang, maar dat hoorde ik wel vaker zo in Coronatijd. Blijkbaar had KCT in de regio van de koper een achterstand of moesten ze veel aanvragen wegwerken. Eindelijk kon het wapen opgehaald worden, had ik een WM2 in handen en kon ik mijn WM3 opsturen naar mijn KCT afdeling. In mei ging ik een weekendje weg en kwam ik op de route zo ongeveer langs de verkoper van de Shadow 2. Gebeld met KCT of ze me konden helpen om het papierwerk voor de dag van vertrek rond te maken en dat hebben ze super netjes gedaan. Een dag of 3 voor vertrek lag de WM2 en mijn nieuwe bijlage op de deurmat! Ondertussen zijn we weer een paar maanden in bezit van de CZ shadow 2. Hieronder twee mooie reviews, een over het pistool en de ander over de wisselset:

En de wisselset:

WECG Leges

Het zat al even in de lucht maar dit jaar moesten we er dan toch ook echt aan geloven. Leges voor de WECG of te wel kruitverlof. Weer 65 euro die je neer moet leggen om dit papiertje te verlengen… schrale troost…. dan is hij wel 5 jaar geldig. Lees hierover mee:

Giveaway

Dit jaar organiseerde ik m’n eerste giveaway. Samen met een andere sportschutter kregen zo een 20 tal artikelen een nieuwe eigenaar. Het was best een werk om dit allemaal uit te zoeken, foto’s te maken, de boel online te zetten en natuurlijk weer netjes te verpakken en op te sturen. Maar wat was dit ontzettend leuk om dit een keer op deze manier te doen en mocht er iemand zijn die ook een aantal items ter beschikking wil stellen voor een verloting, dan sluit ik zeker niet uit om de giveaway nog een keer te organiseren.

Adviescommissie WWM

Nog net op de valreep van het jaar 2022 werd het rapport gepubliceerd van de adviescommissie WWM. Hierin staan een aantal adviezen over hoe de huidige WWM gemoderniseerd kan worden. Het advies is reeds aangeboden aan de minister van J en V. Het zal dus nog even afwachten worden wat er overgenomen wordt en wat niet. Zodra daar meer over bekend is dan zal ik daar natuurlijk een blog over schrijven! Lees hier meer over het rapport:

2023

En het nieuwe jaar is begonnen. Mijn goede voornemen op schietsport/sport-schutter.nl gebied zijn om dit jaar weer meer reviews te schrijven. Aan het eind van afgelopen jaar heb ik al een paar aanbiedingen gekregen van sportschutters om hun wapen te mogen reviewen. Hartstikke tof natuurlijk! Dus binnenkort gaan we de daad bij het woord voegen en weer een paar mooie blogjes schrijven.

De eerste data voor een wedstrijd in 2023 staan al genoteerd in de agenda. Nu er weer wat meer georganiseerd lijkt te worden hoop ik er aan nog een paar meer deel te nemen.

Bij deze wens ik al m’n lezers een fijn, prettig en vooral gezond 2023!

Groet Sport schutter

P.S. nog even dit: Vind je m’n artikelen leuk / nuttig om te lezen? Zou jij ook een kleine bijdrage willen leveren aan deze site? Zelfs een kleine donatie betekent heel veel voor mij en natuurlijk ook voor deze site! Hiermee kan ik meer reviews schrijven, het domein onderhouden en een klein beetje terug krijgen voor de diverse projecten die ik programmeer. Zou je een kleine donatie willen doen? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *