En dat was 2023

Zoals elk jaar schrijf ik ook dit jaar weer een terugblik op het afgelopen jaar. Dit jaar is dit artikel wat later dan anders omdat ik eerst nog even een ander artikel wilde afschrijven. Gelukkig konden we dit jaar redelijk onbezorgd genieten van de schietsport. Hier weer een aantal hoogtepunten van 2023.

Reviews

Dacht ik zelf dat het aantal reviews behoorlijk weinig was in verhouding tot het aantal nieuwsartikelen, kom je er tijdens het schrijven van dit artikel achter dat het eigenlijk best wat waren. In februari mocht ik een heel mooi boekje ontvangen over het veilig herladen van de Wapenmeester. Een handig naslagwerk wat de basis goed behandeld voor het herladen en ook nog eens makkelijk weg leest. In maart kreeg ik van Discovery Optics een reddot opgestuurd die ik getest heb op mijn AR15. Hoewel ik er best tevreden over was ligt deze op het moment even werkeloos in de kast. Voornamelijk omdat ik eigenlijk bijna altijd met de normale richtmiddelen schiet. Een maandje later mocht ik van topguns.nl de Niksan Escalade reviewen. Dat beviel zo goed dat ik besloten heb om deze niet meer terug te brengen. Vervolgens mocht ik nog twee artikelen schrijven over een stukje historie, de Webley revolver in juni en het Hembrug geweer in oktober. Allebei een hele belevenis om mee te mogen schieten! Op de valreep mocht ik nog een artikel publiceren over de Gieselle SSA trekker. In december mocht ik nog een prachtige leveraction reviewen, het artikel is pas in januari van dit jaar gepubliceerd. Kortom, een mooi jaar en hopelijk mogen er nog veel wapen reviews volgen in 2024!

Beleidsreactie

In juli 2023 volgende een reactie op het adviesrapport van de commissie wet wapens en munitie door de inmiddels demissionair minister van veiligheid en justitie Yeşilgöz. De commissie publiceerde dit rapport aan het einde van 2022. Vond ik eerder dat de commissie een net en goed rapport had opgeleverd wordt deze door de minister eigenlijk grotendeels naast zich neergelegd. Echt concreet was het nog niet, dat wordt dus afwachten tot er een nieuwe reactie volgt. Wil je de reactie van de minister nalezen, klik dan op het artikel hieronder.

Omgevingswet

Net voor het einde van het jaar publiceerde ik een paar berichten over de nieuwe omgevingswet. Deze zat er al een tijdje aan te komen maar in de loop der tijd is er eigenlijk niks in de wet opgenomen voor ons sportschutters. Wil je hier meer over lezen, lees dan onderstaand artikel.

Gelukkig is er vrij snel na publicatie van bovenstaand bericht een gedoogregeling gepubliceerd door de KNSA. Natuurlijk moet dit alsnog opgenomen worden in de omgevingswet zodat het een grondslag heeft. Meer weten over de gedoogregeling lees dan onderstaand artikel:

Wedstrijd

In mijn vorig jaar overzicht hoopte ik nog op wat meer wedstrijden te gaan schieten. Helaas is het er niet echt van gekomen want ik heb er maar 1 verschoten buiten de vereniging. Hoogste tijd om daar volgend jaar er in ieder geval een paar meer te bezoeken.

2024

En dan nu het leuke gedeelte, vooruit kijken! Mijn goede voornemen op schietsport/sport-schutter.nl gebied zijn om dit jaar weer meer reviews te schrijven. Daarnaast wil ik graag ook kijken of ik wat meer dingen kan organiseren voor sportschutters. Dit kan zowel op digitaal gebied zijn als ergens op locatie. Wat dit dan precies op locatie zou zijn hou ik nog even voor mezelf, maar daar komt ongetwijfeld binnenkort meer informatie over. Digitaal kan je denken aan meer functionaliteiten bijvoorbeeld voor de baanplanner https://www.wedstrijdschutter.nl of de advertentiessite https://advertenties.sport-schutter.nl

Daarnaast wil ik graag weer de uitnodiging uit laten gaan, mocht je een wapen hebben die je aan wil bieden ter review dan hoor ik heel graag van je. Dit geld natuurlijk ook mocht je tips hebt voor een bepaald onderwerp waar je graag mij over wil horen schrijven.

Iets later dan gewild maar bij deze wens ik al m’n lezers een fijn, prettig en vooral gezond 2024!

Groet Sport schutter

P.S. nog even dit: Vind je m’n artikelen leuk / nuttig om te lezen? Zou jij ook een kleine bijdrage willen leveren aan deze site? Zelfs een kleine donatie betekent heel veel voor mij en natuurlijk ook voor deze site! Hiermee kan ik meer reviews schrijven, het domein onderhouden en een klein beetje terug krijgen voor de diverse projecten die ik programmeer. Zou je een kleine donatie willen doen? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *